Strategie

Succes gegarandeerd!

Is mijn béste product ook altijd súccesvol? Zeer zeker niet!

Maar hoe kan dat dan, hoor ik je denken? Er zijn een aantal fundamentele stappen die je zult moeten doorlopen zoals het bepalen van een marketingstrategie.

Wat is een marketingstrategie eigenlijk?

Bij een marketingstrategie gaat het om de lange termijn koers van de organisatie en draait het primair om de juiste afstemming tussen de organisatie en de omgeving. Dit wordt ook wel de ‘Strategische fit’ genoemd.

Bij het bepalen van de strategie houdt de organisatie rekening met de gestelde visie, doelen en doelstellingen van de organisatie én de externe omgeving op langere termijn. Dit heeft altijd als doel het uitdragen van de USP’s van het product of dienst.

Strategie

Doelgerichte keuze en draagvlak

Op internet zijn er vele plannen te vinden die je in 3, 7 of 10 stappen begeleiden naar een strategisch plan. Het ene stappenplan is beter dan het andere. Maar om succes te garanderen, houdt dan in ieder geval rekening met de volgende drie punten:

  1. Maak een keuze. Zorg dat duidelijk is op welke markt de organisatie zich richt en welke positie wordt ingenomen op deze markt.
  2. Sluit aan bij de vraag. Weet welke vraag jouw merk, product of dienst beantwoord bij de doelgroep. Is de behoefte van je doelgroep sterk dynamisch of trend gevoelig, dan zul je hier rekening mee moeten houden met je strategie. Zo is momenteel zero-emission een hot-item. Speel in op de ontwikkeling rondom dit thema.
  3. Zorg voor draagvlak. Een idee is nog geen product of dienst. Het idee moet uitgewerkt worden en vervolgens geïmplementeerd worden. Dit doe je niet alleen, maar met een team. Daarom is intern draagvlak in de vorm van je personeel belangrijk, maar ook extern draagvlak in de vorm van brancheorganisaties en vakbonden van essentieel belang voor het slagen van je geweldige idee.

Wil je meer weten over de beste strategie voor jouw merk, product of dienst? Neem contact met ons op. En dan komen we graag met jullie sparren over je USP’s en bespreken graag alle mogelijkheden, zodat de juiste strategie wordt neergezet en je beste product óók succesvol wordt.

TripleTribe, mensen maken merken.

Kortom: Samen maken wij merken Kortom: Samen maken wij merken Kortom: Samen maken wij merken

Neem contact op!

Welke onderwerpen zijn voor u van toepassing?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat zou u graag willen vragen?